Opinie

In Honda Civic Type R cu Ernest

Uneori provocările vin de acolo de unde te aștepți mai puțin. Dacă ești însă o persoană deschisă la provocări nici nu contează. Important este să spui prezent și să faci față onorabil. De dată asta am fost ales să pilotez o mașină extraordinară, un Honda Civic type R. Scopul acestei provocări este să doborâm recordul de viteză pe circuitul de la Nurburgring. Am spus să doboram pentru că suntem doi, eu și Ernest. Am avut posibilitatea să-mi aleg copilotul așa că l-am nominalizat pe Ernest fără să ezit. În primul rând e un bărbos celebru și eu am o slăbiciune pentru bărboși. Nu în ultimul rând îl admir pentru curiozitate, spiritul de aventură, onestitatea opiniilor, viața trăită cinstit cu el însuși. Mărturisesc că am vrut să profit de compania lui să-i pun câteva întrebări care mă macină de mai multă vreme.

Începem pregătirile pentru marea cursă de stabilire a unui nou record de viteză la autovehiculele de categoria Honda Civic type R. Mașina toarce frumos, lin, ușoară ca  fumul dar rapidă ca gândul. Scaunele sunt o copie perfectă a scaunelor piloților de curse, ergonomice, comode, fine și nu în ultimul rând roșii. Ernest e încântat, e sigur că vom reuși, a scăpat el din războaie, din accidente aviatice, a supraviețuit pe mare, e încredințat că îmi poartă noroc. Îl cred.

Afișajul la bord e minunat, ecran touchscreen de 7″. Ernest îmi spune că nu a mai văzut așa ceva în viață lui. E și normal. Îl întreb dacă e adevărat că și-a făcut o fântână arteziană dintr-un pișoar luat de la un restaurant. Îmi răspunde că e normal, la cât a băut el în restaurantul ăla pișoarul  îi aparținea de drept. La bordul mașinii sunt o mulțime de sisteme de siguranță,  demarăm în trombă  fără să ne înfundăm în scaune. Avem sistem de avertizare a coliziunilor frontale, sistem de asistare a menținerii benzii de circulație și recunoașterea semnelor de circulație. Cu atâta siguranță măresc viteză. Schimbătorul din aluminiu e ușor de manevrat.

Îl întreb pe Ernest dacă e adevărat că i-a verificat organul genital a lui Scott. Îmi spune că a ajuns la asta din cauza iubitei lui Scott, Zelda. Ea se plângea tot timpul că e prea mic. Și tu ce i-ai spus ? îl întreb eu. Păi depinde de unde îl privești, dacă îl privești de sus e normal să ți se pară mic. Nu era nimic în neregulă cu el.

Mașina se așează frumos pe șosea, cu toate că e ușoară e foarte stabilă. Se vede că a fost proiectată într-un stil sportiv, are prizele de aer pentru răcirea frânelor, eleron aerodinamic, capotă fabricată din aluminiu, ventilată și evacuarea cu terminație triplă de eșapament montate central. Virajele sunt o plăcere de băieți de care ne bucurăm amândoi. 

Ernest se dovedește un copilot experimentat cu toate că n-ai spune, el iubește pisicile și pescuitul. Știu că a avut convingeri socialiste, chiar comuniste, dar acum se bucură din plin de performanța capitalistă. A fost chiar și agent KGB, agentul Argo. Un agent nefolosit. Ne descurcăm bine, cred că vom izbuti, am reușit să doborâm recordul de viteză la antrenamente.

După ce am terminat turele de antrenament și am oprit autoturismul Ernest mă întreabă de unde poate să-și cumpere și el o mașină din asta, unde este Honda Civic de vânzare. Mă gândesc că se potrivește perfect cu stilul lui.

În mod absolut fatal începe să se audă un sunet strident ca un țârâit de sonerie. E ceasul deșteptător. Mă trezesc buimac, năuc și plin de tristețe. În timp ce-mi beau cafea prietenoasă devin mai comunicativ cu nevastă-mea. Vreau să ne cumpărăm un Honda Civic type R. Ce te-a apucat?- mă întreabă consoarta. Am visat că o conduceam împreună cu Ernest Hemingway.

Articol scris pentru proba 2 la SuperBlog 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.