Opinie

Gânduri

Credința este despre a fi nu despre a avea. Isus a propovăduit iubirea, toleranța, blândețea, niciodată răzbunarea, războiul sau crima, mai ales în numele lui. Credința în Dumnezeu e pentru toate popoarele, pentru toți oamenii. Naționalismul și patriotismul nu au nimic în comun cu universalitatea credinței. Din contra, Baraba e cel care a fost eliberat iar Isus a fost răstignit. Oameni nu au știu și nu știu nici azi să aleagă.

Comunismul a definit religia ca fiind opiumul popoarelor. Comunismul a luptat împotriva credinței cu o înverșunare inegalabilă. Un comunist nu va putea fi niciodată credincios pentru că asta contravine principiilor de baza ale lui.  Pentru comuniști viața oamenilor se termină odată cu moartea. Morala creștină nu are nimic în comun cu morala comunistă.

Comunismul este o ideologie globalistă în care îndemnul revoluționar „Proletari din tote țările uniți-vă”  este definitoriu. Comuniștii nu pot fi naționaliști. Mișcările așa zis național-comuniste sunt utopice.

Naționalismul fiind o ideologie strict limitată la o parte a populației nu poate fi religios, contravine evident caracterului universal al credinței. Mișcările naționalist-religioase sunt imposturi.

Toate religiile mari vorbesc despre Dumnezeu. Toate religiile vorbesc despre nevoia de mântuire, de eliberare a spiritului, printr-un comportament moral al omului.

Toți oamenii de pe pământ ar trebui să se iubească. Ura este sădită încă de la vârste foarte fragede. Ura privește lucrurile ce ne diferențiază în timp ce iubirea este despre lucrurile ce ne aseamănă. Se sădește încă din școală mândria deșartă în sufletele copiilor, o datorie iluzorie față de un popor sau o religie. Fiecare popor își educă cetățenii în spiritul ăsta astfel încât oricând oamenii pot fi manipulați unii împotriva altora. Isus niciodată nu ne-a învățat să ne urăm între noi.

Biserica astăzi, ca și pe vremea lui Isus, e plină de farisei. Cum se vor mântui preoții îmbogățiți dacă Isus a spus că mai ușor trece o cămilă prin urechile unui ac decât ajunge un bogat în Rai.

Toate religiile, în esență lor, spun același lucru, doar capii lor se înverșunează să găsească diferența ca să-și justifice fiecare existența. Cea mai veche religie este hinduismul.

Calea iubirii spre mântuire înseamnă post și rugăciune în suflet cu respectarea sinceră a poruncilor lăsate. Un om care trăiește în curățenie sufletească dar nu merge la biserică din diferite motive e mult mai valoros decât un credincios practicant care își face din viață lui un prilej nesfârșit de păcate pentru care se roagă tot timpul.  

Susține blogul cu un share:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.