Advertorial

Prea mult adevăr poate să ucidă

Gogu era rupt de oboseală, toată ziua alergase prin oraș să-și depună CV-uri pentru angajare. Intra în sediul firmelor și întreba dacă au ceva de lucru, ăia îi răspundeau cu milă și superioritate că n-au. Dacă nimerea undeva unde  găsea de lucru întreba ce posturi sunt. Nu se potriveau, el era contabil și aia căutau sudor. A mers așa toată ziua, a văzut vreo 50 de companii dintre care numai 3 se potriveau la căutările lui. Acum e drept că nu știa salariul, condițiile de muncă, cerințele, etc. Urma să vină la un interviu unde va află mai multe amănunte. În fiecare zi era așa de zece luni și nu se întrevedea nimic. Cel mai bine mergea prin relații dar el nu avea. Dacă știai pe cineva care știa pe altcineva și tot așa până ajungeai acolo unde trebuie. Cine avea așa ceva, relații, era om mare.

Coboară din tramvai dar deja vede o mulțime compactă de cetățeni care se îmbulzeau la o coadă mai dezorganizată ca o grămadă de rugbi . Se așează și el ultimul în rând. Așteaptă să mai vină doi, trei după el și întreabă în față ce se dă. Cineva îi spune că se dau pamperși. Bun. Nu are copii de pampers, ai lui sunt la școală , însă își face repede un calcul. O să meargă acasă și o să vorbescă cu Gina de la trei care are un bebeluș și o să vadă dacă nu vrea ea. O să-i ceară în schimb o sticlă de rom Jamaica. Dar ce să facă dacă Gina nu are nevoie ? Sigur cunoaște ea pe cineva care are nevoie, doar e în grupul de mămici. Acum mai e problema, trebuie să afle cât costă. Întreabă iarăși în față. Află că se dau la set și costă 100 de lei. Oare în altă parte nu o fi mai ieftin ? Nu știe ce să facă, să mai stea sau să plece. Iarăși o să-l certe nevasta acasă că nu se interesează de prețuri la magazinele din drum. Dar cum să se intereseze când tot timpul prăvăliile sunt pline de oameni care cumpără. Nici nu poți să te apropii dar să pui o întrebare. În rând Gogu are timp să se gândească la ale lui. Soacră-sa i-a spus săptămâna trecută că ar trebui să se mute și ei la un apartament mai mare, acum copii sunt mari, nu mai pot sta în două camere, să caute și el un apartament mai mare. A zis că vrea să se mute cu ei, să le dea garsoniera și să găsească și el ceva cu trei sau patru camere. Asta e o veste bună însă și o veste proastă. O să aibă mai mult spațiu, cu soacră-sa se înțelege bine până la urmă însă trebuie să caute pe cineva care vrea să facă asta. Trebuie să întrebe vecinii, foști colegi de școală, prietenii, în fine, toți cunoscuții. Toată chestia asta o să-i ia poate și un an de zile. Trebuie să meargă, să vadă, să vorbească. Nu-i place lui nevasta-să, lui soacră-sa poate nevestei ăluia sau soacrei ăluia, până nu vad nu pot să spună. Câți români vor să-și schimbe locuința oare? A mai avansat la coadă, stă de o ora deja. Aude un zvon întâi apoi o certitudine, nu sunt pamperși de copii. Cum adică nu sunt pamperși de copii ? Sunt pamperși Seni. Ce înseamnă asta ? Sunt pamperși de adulți. Aoleo, se schimbă situația, nu poate să mai meargă la Gina, trebuie să meargă la tanti Coca de la cinci. Bărbatul ei are nevoie. Și o să-i ceară două pungi de detergent pentru mașina de spălat. Două pungi mari. Da, așa o să facă. Tot e bine că înainte oamenii foloseau pentru schimburi piei de veverița, șerpi de fier sau pietre de 8 tone.

De când s-a dat legea împotriva micii publicități în oraș au fost interzise anunțurile. Au încercat unii să scoată în mod ilegal un număr Anunțul Telefonic dar au fost prinși și arestați. Au circulat câteva numere pe piața neagră însă polițiști le-au găsit și le-au confiscat. Politicienii au decis că mica publicitate spune prea mult adevăr despre societatea în care trăim, spre deosebire de restul conținutului din ziare, și oamenii ar trebui să fie protejați. Prea mult adevăr poate să ucidă. Oamenii suportă mai ușor minciuna plăcută decât adevărul crud. Au făcut acest lucru pentru binele umanității.

Acest articol a fost scris pentru concursul Spring SuperBlog 2019

Susține blogul cu un share:
error

This Post Has One Comment

  1. Pingback: Proba 3. Cum ar arăta lumea de azi fără anunțuri de mică publicitate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.