Opinie

Demiterea lui Leon Bărbulescu

foto Libertatea

De la capul locului va spun că demiterea lui Leon Bărbulescu nu e legală. Nu e nici morală. Adică îl sună pe om o ziaristă, la ora 15, și omul îi spune că doarme, într-o zi de sâmbătă, zi liberă conform legislației în vigoare. Ca urmare, ministrul Transporturilor hotărăște să-l demită pe directorul general de la CFR-Călători. Să nu se mai odihnească pe banii CFR-Călători, ne spune hâtru ministrul. În orice instanța din țară asta Leon Bărbulescu va câștigă un proces pentru concediere abuzivă. Orice om, chiar și un director de la CFR, are voie să facă ce vrea în timpul lui liber. Chiar și dacă ar fi fost în timpul serviciului sancțiunea nu putea fi concedierea directă, știm cu toții că sancțiunile se dau gradual.

De ce spun că nu e nici morală, dacă directorul stătea în minister și raporta corect și eficient ar fi putut el împiedica cele trei deraieri? Adică s-a găsit vinovatul, acarul Păun, pentru o situație gravă de disfuncționalitate a sistemului. Bun, pleacă Leon Bărbulescu, nu mai deraiază trenurile?, gata, s-a rezolvat problema?. Deja CFR-Călători are un litigiu de muncă cu fostul director, vor să deschidă un alt proces? Dacă ministru numește un al trei-lea director, dacă primii doi au câștig de cauză și sunt repuși în funcție o să fie trei directori pe un singur scaun. Să cumpere mai multe scaune la minister.


Sunt multe alte motive pentru care pot fi demiși directorii de la CFR, situația căilor ferate e deplorabilă. Până la urmă viața unui director la conducere se măsoară în anotimpuri. Însă ăsta nu e motiv de concediere. Iar cel mai rău e că nouă ni se da senzația că s-a rezolvat problema.


Și nici măcar nu a fost vina celor de la CFR-Călători.

Susține blogul cu un share:
error

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.