Opinie

România nu are o sută de ani

Vreau să vă atrag atenția asupra unui fapt curios. Am învățat cu toții la școală că la 1 decembrie 1918 s-au unit provinciile românești Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș cu România sau mai exact cu Regatul României. Din acest motiv, având în vedere mărimea provinciilor alipite regatului, s-a numit Marea Unire. Până aici totul e în regulă. Anul ăsta s-a pornit de la sărbătorirea Centenarului Marii Unirii și s-a ajuns la sărbătorirea Centenarului României. Adică mai exact 100 de ani de România. Păi nu e corect mai fraților. România, Regatul României sau Republica România, cum vreți voi, nu a luat ființă la 1 decembrie 1918. Regatul României există cu ceva timp înainte, cel puțin începând cu 1877 asta dacă nu luăm în considerare și Principatele Unite care ființau de la 1859(că doar învârtim hora unirii și pe 24 ianuarie).  Formațiuni statale românești au existat cu mult înainte.

Noi ar trebui acum să spunem că România are 100 de ani. Nu e adevărat, îmi pare foarte rău, România există cu mult înainte. Am plecat de la una, adică de la Marea Unire și am ajuns la nașterea României, care este altceva. Nu avem cum să sărbătorim 100 de ani de România pentru că România există cel puțin din 1877.

Am văzut la televizor emisiuni ezoterice de astrologie care interpretau zodia României născută pe 1 decembrie 1918. Discuții foarte lungi la mai multe posturi de televiziune. Mie mi se pare o nebunie asta.

România a avut o istorie zbuciumată ca mai toate țările din regiunea asta, a fost când mai mare când mai mică, noi pe 1 decembrie nu putem sărbători decât Marea Unire.

Copiii noștri vor învață în felul ăsta că România a luat ființă la 1 decembrie 1918 și nu vor știi să explice ce era Regatul României, regii României, etc. Adică după o logică simplă, de copil, cum a luat ființă România când România exista.

Și pentru o mai bună interpretare a evenimentelor, toate provinciile care s-au unit în perioada 1917-1918 cu Regatul României au solicitat ele către Regatul României unirea. Deci provinciile românești au venit către țara mamă, țară mamă care exista și se numea Regatul României.

Asta pentru că mă întreba cineva de manipulările istoriei.

 

This Post Has 2 Comments

  1. Boeru Reply

    Foarte adevarat, bine punctat ! S-a discutat si la TV acest aspect ! E ceva asemanator cu denumirea tiganilor ca romi ca sa semene cu romani, «romi, români tot una este….». Acum multi o sa considere ca noi avem 100 ani pe aici in timp ce Regatul Ungar a luat ființă în anul 1000 sub conducerea lui Ștefan I al Ungariei, primul rege maghiar. La 16 noiembrie 1918 s-a proclamat Republica Ungară, ca urmare a destrămării Imperiului Austro-Ungar în urma primului război mondial. În martie 1919 comuniștii a preluat puterea sub conducerea lui Béla Kun care a proclamat Statul Sovietic Ungar. Deci tot inaintea noastra !

  2. nucumorar Reply

    🙂 . Astăzi am aflat de la ambasada Germaniei la București ca sărbătorim 100 de ani de la formarea României moderne. Deci pe cale de consecință înainte era România veche, demodata, perimata. Tot Berlinul sa ne lumineze 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.