Opinie

Schimbarea?

In Austria tocmai a câștigat un candidat surpriza Sebastian Kurz cu un slogan deja cunoscut: Schimbarea. In SUA Donald Trump a câștigat cu aceiași schimbare, chiar și Emmanuel Macron a defilat în campania electorala cu dorința de schimbare. In România noastră este un slogan cvasi folosit și câștigător pentru toate părțile. In afara de faptul ca au apărut partide noi pe ruinele partidelor distruse în alegeri putem sa constatam ca lumea dorește schimbare. Faptul ca electoratul votează pentru schimbare nu are legătura cu schimbarea din politica. De cele mai multe ori politicienii se reinventează sub stindarde noi păcălind încă odată vigilenta votanților. Dar ceea ce rămâne de consemnat este ca bântuie prin lume un vânt puternic al dorinței de schimbare.
Lumea se confrunta cu provocări noi, confruntări religioase, terorism, crize economice. Toti analiștii, politici, economici, sociali, au concluzionat ca asa nu se mai poate, e nevoie de un nou sistem, de un restart al societății.
Asistam la creșterea temperaturii, se acumulează tensiuni care duc către punctul critic, momentul în care schimbarea asta mult trâmbițata chiar se va întâmpla.
Ce va determina acesta schimbare încă nu știm exact, actualii politicieni se străduie sa facă trecerea lina, realitatea însa nu asculta totdeauna de voința politicienilor. Poate sa fie încă un val de terorism, poate sa fie o criza economica, un război religios, însa lumea se îndreaptă din ce în ce mai clar spre schimbare.
S-au acumulat tensiuni intre state, intre bogați și săraci, intre creștini și musulmani.
Cine poate sa ne spună cum va fi noul sistem, comunismul a dat faliment, capitalismul nu poate gestiona lucrurile, ce va fi?
Schimbarea asta ceruta de oameni pana la urma se va întâmpla și nu e sigur ca va fi în favoarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.